Treceți la conținutul principal

In 2014 sa avem un Paste cu tihna!

An de an, constatam ca fiecare sarbatoare importanta ascunde o arta...sau mai multe.
Cu putin ajutor de la femei iscusite anul acesta am inteles taina incondeierii oualor rosii.Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, credintelor si obiceiurilor pascale, reprezentand un element de cultura spirituala specific romaneasca.


Oul vazut ca un simbol primordial, samanta vietii, potrivit traditiei, este vopsit si incondeiat  in zilele de joi si sambata din Saptamana Mare, indeletnicirea inrosirii oualor fiind rezervata aproape in exclusivitate femeilor.




Noi muntenii si toata echipa de la Cabana Poiana Secuilor va dorim un Paste cu prospetime, drag de cei din jur si mai ales tihna.


Paste Fericit! 
Va asteptam sa ne calcati pragul sa ciocnim un ou rosu!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tocăniță de vițel cu ardei copți pe foc de lemne!

Tocăniță de vițel cu ardei copți pe foc de lemne!   Carnea de vițel este o carne deosebită prin frăgezimea sa și gustul apetisant, ce îi conferă un potențial si o valoare aparte în realizarea diferitelor preparate din meniuri cu sosuri dulci sau sărate.   Tocănița de vițel cu ardei copți ocupă un loc fruntaș în preparatele noastre la ceaun pe foc de lemne, în special deoarece carnea provine din vițel crescut la țară 100% BIO. Toate ingredientele sunt naturale, proaspete, fără conservanți, coloranți sau aditivi chimici. Acestea sunt achiziționate de la producători locali din Transilvania.  Mai mult decât atât prepararea sa se face în mediul natural, la foc scăzut, astfel încât toate miresmele pădurii să se regăsească în preparatul final.   Te-am convins? Te invităm la masă, de dragul munților!  Nu ezita să sprijini fermierii și producătorii locali din Transilvania.   Aici găsiți meniul restaurantului nostru:  https://cabanapoianasecuilor.ro Pentru mai multe informații accesați:       ht

WOODFOLK, 29 august 2015

Intr-un amfiteatru natural si decorul feeric al padurilor ce o inconjoara, in aerul curat al muntilor ce se inalta din cele patru orizonturi,  Cabana Poiana Secuilor  va invita pe perioada a 9 zile la un Festival dedicat muzicii folk, rock si al cantecelor de munte.  Avem invitati dupa programul de mai jos, mari artisti ai genului, cantautori si interpreti, care vor imbraca atmosfera relaxanta si indestulatoare din toate serviciile cabanei, intr-o aura inalta si vibranta a muzicii ce rezoneaza cel mai bine cu natura:  DUCU BERTZI, EMERIC IMRE & JIMI EL LAKO ( Nightloosers), DINU OLARASU, ZOIA ALECU, IULIA CARAIMAN, RODICA BOLDOREA, ROCK UNPLUGGED BAND ( Eugen Mihaiescu Kripton & Costi Sandu Voltaj ), OVIDIU MIHAIL ESCU, WALTER GHICOLESCU, CATALIN UNGUREANU, DANIEL FAT, EUGEN BUTARU, TITUS CONSTANTIN sunt artistii care dealungul zilelor incepand cu ora 13:00 va vor darui recitalurile lor, dumneavoastra avand sansa sa ii simtit foarte aproape si sa le ascultati cantecele, sa le

Produse tradiționale românești

Tradiție, sănătate și gusturi desăvârșite!   Dragii nostri, v-ați întrebat vreodată de ce preparatele restaurantului nostru sunt atât de gustoase? Știați că meniul de bucate al Cabanei Poiana Secuilor este pe cât de gustos pe atât de sănătos? Haideți să vă spun și de ce. Din 3 motive principale: 1.      Mai mult de 50% din materia primă folosită în compoziția preparatelor voastre favorite este achiziționată de la producători locali care respectă cerințele sanitare și au la bază metode autohtone de procesare și obținere a alimentelor. Produsele autohtone sunt mereu proaspete, fragede și cu un conținut ridicat de vitamine. 2.      Mai mult de 10% din ofertele găsite pe lista de meniu sunt produse la cabană (zacuscă, salată vinete, murături, dulcețuri, sucuri naturale, siropuri).  3.      Specialitățile Secuiești au la bază rețete autentice aplicate și verificate cu strictețe de către șeful nostru bucătar cu experiență de mai mult de 20 de ani în domeniu.        V-am convins? Nu ezitați s